en-2019 a millennium éve Csurgón

29/11/2019

Ezer esztendő eltelt településünk életében, csak keveseknek adatik meg ennek a mérföldkőnek az elérése. Mi megkaphattuk ezt az ajándékot, méltó módon kell élnünk vele. Ismerve hazánk és kontinensünk történelmét, valóban ajándék, hogy ma is él a kisvárosunk és a lehetőségek szerint ma is fejlődik. Évezredes történelmünk minden öröme és bánata új értelmet nyerhet most, amikor az eddigiek során be nem teljesült vágyak, remények valósággá válhatnak. Bár az ünneplés nem válthatja ki a hétköznapok fáradtságos munkáját, de most mégis jogos a közös öröm. Az összetartozás érzésére most még inkább szükség van, mint bármikor. Lesz ünnep, lesz közös program bőven az ezredik esztendőben.

Rajtunk múlik, hogy milyen lesz az ezredik év és milyenek lesznek a következő évek. Ha az utóbbi évekre, évtizedekre gondolunk, akkor jó csurgóinak lenni. Nagyon sok új fejlesztés készülhetett el körülöttünk. Sokan úgy nyilatkoztak, hogy egy álom valósult meg az uszodával, mások az új egészségügyi központnak örülnek, vannak, akik az új idősek otthonában érezik jól magukat, de a sportot kedvelők is megtalálták számításaikat a sportcsarnok, vagy akár a korszerű futópálya kihasználásával.

E millenniumi év végén sem áll meg az élet, terveink vannak a következőkre is. Mindenkire számítunk, mindenki fontos a mi kis városunkban, a nehézségekben és az örömökben is.
Isten éltesse Csurgót, Isten éltessen minden csurgóit!

Csurgó, 2019. január 22.
Füstös János
polgármester

forrás: https://csurgo.hu/hu/turizmus/2019-a-millennium-eve-csurgon


Kapcsolat

Csurgó Város Önkormányzata
8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.
Telefon: 82/471-388
Telefax: 82/471-095
E-mail: hivatal@csurgo.hu